We werken momenteel hard aan onze webshop, online bestellen is momenteel nog niet mogelijk.

Schuimwijnen

Schuimwijn bij Vandermolen Wine & Spirits

Staat er een leuke feestelijkheid in het verschiet? Daar mag op geklonken worden met een glas bubbels. De beste mousserende wijnen vind je bij Vandermolen Wine & Spirits.

De beste schuimwijnen uit de meest performante streken

Uiteraard gaan we steeds op zoek naar de beste mousserende wijn van hoge kwaliteit die op de markt te vinden zijn. In de meeste landen waar men wijn produceert, zal er ook een schuimwijn worden gemaakt. We beperken ons aanbod niet enkel tot Franse schuimwijnen – waar we overigens wel een mooi scala van hebben – maar bestaat ons aanbod ook uit Portugese, Luxemburgse, Belgische, Spaanse en Italiaanse schuimwijnen. De meeste mousserende wijnen of schuimen zijn wit, maar er bestaan ook rosé variaties.

Hoe schuimwijn bewaren

Hoe bewaar je een fles schuimwijn het best? Wij raden aan de bubbels op te bergen op een droge, koele en donkere plaats. Ben je van plan om deze te ontkurken, dan kan je de schuimwijn enkele dagen op voorhand in de koelkast bewaren zodat je deze koud kan serveren. Bewaar de schuimwijn niet in de koelkast voor een lange periode, aangezien de kurk kan uitdrogen waardoor de smaak van de mousserende wijn kan veranderen. Eéns geopend kan je de fles nog één tot drie dagen bewaren op een koele plek met een stop er op.

Soorten schuimwijn

Schuimwijn is een breed begrip voor elke wijn die bubbels bevat. Doch is er verschil in soorten schuimwijnen, en dit is te verklaren door de afkomst van de druiven en productiemethode van de gisting. Zo is prosecco afkomstig van Italië, cava heeft een Spaanse achtergrond en komen champagne en crémant uit Frankrijk. Let op, niet alle schuimwijn is champagne, maar champagne zelf is wel een schuimwijn. De titel van champagne is voorbehouden voor mousserende wijn uit de Champagne streek in Frankrijk.

Bubbels als geschenk?

Staat er een feest op de planning en je wil een mousserende wijn als geschenk geven? Dan kan je bij Vandermolen Wine & Spirits jouw gekozen schuimwijn keurig laten inpakken onder de vorm van een geschenkmand met leuke extra’s of als wijnkist.

Filter op land

Door deze site te betreden, gaat u ermee akkoord dat u de minimumleeftijd hebt die in uw land of staat vereist is om alcoholische dranken te kopen en te consumeren.